1. Home
  2.  » Verdelers voor water stoom gas

Verdeler verzamelaar verwarming, cv

Een verdeler maakt de Prefab Specialist BV in soorten en maten. Wij leveren uitsluitend vakwerk. U kunt bij ons diverse verzamelaars laten bouwen voor cv, gekoeld water, stoom, gas of lucht. Afhankelijk van de toepassing gebruiken we een MIG MAG, TIG of elektrode lasmethode. De eisen waaraan de lasverbinding moet voldoen, bespreken wij altijd vooraf met u. Mogelijkheden hierin zijn bijvoorbeeld: niet genormeerd laswerk, dit is laswerk zonder doorlassing, een doorlassing met onvolkomenheden of volledig keurwerk. U levert eenvoudig een bemate tekening of schets bij ons aan en wij produceren exact wat u wenst.

Verdelers cv en hun functie

Een verdeler staat in een technische ruimte van een utiliteitsgebouw. Een verdeler of verspreider voor de verdeling van cv en gekoeld water wordt het meest gebruikt. Dit systeem heeft een toevoer en een afvoer voor water en verdeelt verwarmd of gekoeld water over een gebouw. Op zo’n verspreider zit een complexe opbouw van onder andere leidingen, pompen, kleppen en ontluchtingspunten. Deze constructie bouwen wij eerst op in onze fabriek. Daarna demonteren we de opbouw voor transport om die vervolgens op locatie weer op te bouwen.

Verdelers verwarming, cv
Verdeler verzamelaar
Open, gesloten of change over verspreiders bij De Prefab Specialist Veenendaal

Soorten verzamelaars

Een verzamelaar kent diverse toepassingen. Zo zijn er cv-verdelers, gekoeld waterverdelers, stoomverdelers, gasverdelers en luchtverdelers. Een verzamelaar voor cv en gekoeld water wordt opgebouwd uit draadbuis DIN 2440 en vlambuis DIN 2458.Verspreiders zijn verkrijgbaar in de volgende types:

  • Open verspreider die bestaat uit een aanvoerleiding en een retourleiding
  • Gesloten verspreider met 1 leiding waarbij de aanvoerbuis en de retourbuis met elkaar in verbinding staan
  • Change over verspreider die geschikt is voor zowel cv als koeling

Verdeler en isolatiematerialen

Verdelers voor cv worden bij de Prefab Specialist meestal geïsoleerd in de fabriek of op locatie. Het meest gebruikte isolatieproduct voor gekoeld water is Armaflex in klasse 1,2,3, of 4. Armaflex moet doorgaans voldoen aan het Armflex-garantieplan. Dit is een systeemgarantie van Armaflex zelf. De afwerking van Armaflex op een verzamelaar bestaat vaak uit aluminium beplating. Voor cv-leidingen gebruikt men veelal minerale wol of PIR in combinatie met een isogenopak afwerking. Minerale wol en PIR zijn verkrijgbaar in verschillende diktes.

Wilt u de meest efficiënte oplossing voor uw verdeler? Vraag ons naar de mogelijkheden. Bel 06-212 616 02 of mail ons.

De Prefab Specialist, voor leidingwerk in staal

 

De Prefab Specialist - Generatorstraat 13a - 3903 LH  Veenendaal

Website door: DKGS Agency
SEO teksten: Tekstbureau Kiki Koning