1. Home
  2.  » Skidbouw

Skidbouw en skid piping bespaart

Skidbouw en skid piping is vooral populair in de utiliteitsbouw. Skids hebben veel voordelen. De Prefab Specialist BV bouwt alle skids die u wilt. Van een aansluitset tot en met een compleet containerketelhuis. Ook fabriceren we skids voor mobiel gebruik zoals noodketelhuizen. Onze prefab constructies zijn zeer geschikt voor klimaatbeheersing en brandbeveiliging in gebouwen. Prefab constructies uit onze fabriek zijn van uitstekende kwaliteit en worden geheel op maat gemaakt. U kunt bij ons skids laten produceren voor centrale verwarming, gekoeld water leidingen, stoom, gas of lucht. Daarnaast zijn we uw partner voor deskundig advies.

Wat is het?

Het gebruik van skids versnelt het bouwproces. Een skid is een samengesteld installatiedeel dat kan bestaan uit verschillende installatiedelen. Het kunnen allerlei combinaties zijn zoals een containerhuis waarin zich verdelers, sprinklers, vaten, ketels, pompsets en kanalen voor koeling, verwarming en ventilatie bevinden. De samenstelling kan ook bestaan uit schachtdelen die gekoppeld zijn. Bijvoorbeeld een frame met alleen leidingen of een frame met leidingen en kanalen. Met of zonder vloer. Het kan een op zichzelf staande kant-en-klare container zijn of een die wordt gemonteerd op een constructie. Dit frame kunnen we eveneens voor u maken.

Skidbouw en skid piping bij De PrefabSpecialist
Skidbouw, skids, skid piping
Skidbouw kan bestaan uit diverse installatiedelen

Wat is skidbouw?

Skidbouw en skidpiping is niets meer of minder dan de bouw van een samengestelde constructie. Skids kun je op veel manieren bouwen. Zo kun je bepaalde onderdelen aan elkaar koppelen of los aansluiten. Denk hierbij aan een compleet voorbereide aansluitset voor een luchtbehandelingskast, ook wel LBK-set genoemd. Een luchtbehandelingskast behandelt de lucht voordat deze wordt ingeblazen in het gebouw. De set is bedoeld om de lucht te verwarmen of te koelen, om die vervolgens op de juiste temperatuur het gebouw in te blazen. Luchtbehandelingskasten komen voor in veel verschillende afmetingen en zijn gebouw specifiek.

Voordelen skids en skid piping

Skidbouw en piping voorzien in een duidelijke behoefte als het gaat om het regelen van aansluitingen voor onder andere centrale verwarming, koeling en zonnepanelen. Door al deze onderdelen van tevoren pasklaar te maken en ze samen in een technische ruimte te monteren, hoeft u slechts eenmaal op te bouwen. Dit levert een enorme tijdsbesparing. Maar prefab kent meer gunstige aspecten waaronder:

  • 30% kostenbesparing
  • snellere doorlooptijd
  • betere kwaliteit
  • gecertificeerde monteurs

Afwerking

Bij een goede skid hoort ook een nette afwerking. Een deel van de prefab leidingen werken we al af in onze fabriek. De rest gebeurt op locatie. Afhankelijk van de constructie kan die afwerking bestaan uit menie, primer of een eersteklas poedercoating in de RAL-kleur van uw keuze. Een andere mogelijkheid is galvaniseren. De Prefab Specialist verzorgt uw opdracht tot in de puntjes.

Wilt u meer weten over skidbouw, skids of skid piping? Bel 06-212 616 02 voor een afspraak.

De Prefab Specialist, voor leidingwerk in staal

De Prefab Specialist - Generatorstraat 13a - 3903 LH  Veenendaal

Website door: DKGS Agency
SEO teksten: Tekstbureau Kiki Koning